2011. július 21., csütörtök

A vörös rúzs

A vörös rúzsról a legtöbb embernek az érzékiség, bujaság jut eszébe, hiszen ez a szenvedély színe. Vannak akik bátran használják ezt a színt, viszont ugyanannyian óckodnak is tőle. Meg kell hagyni: a tökéletes vörös árnyalatot igencsak nehéz megtalálni, azonban ha szánunk rá elég időt, akkor rendkívül csábítóvá válhatunk a rúzs segítségével. Jó tudni azonban, hogy sok férfi egyátalán nem találja vonzónak a vörös rúzst, vagy ha vonzónak találják, csak addig, amíg csókra nem kerül sor: ki szereti, ha egy puszi után vörös foltok éktelenkednek rajta? Most azonban tekintsünk el a férfiaktól, hiszen nők vagyunk, szeretjük a vörös rúzst, szeretünk kísérletezni a színekkel, és ilyenkor bizony azt sem vesszük figyelembe hogy hímnemű társaink milyen véleménnyel vannak.

Van pár szabály, amit figyelembe kell vennünk, mikor vérvörös ajkakat kívánunk festeni magunknak:
- A vörös rúzs bár csábító, vékony ajkakra nem ajánlott!
- Mindenképpen figyelembe kell venni az arc színét: az igazi burgundivöröset csak a sötétebb bőrűeknek ajánljuk, míg a világosabb bőrűeknek jobb választás egy pinkes-vörös.
- Egyszerűen MUSZÁJ figyelni a helyes felvitelre ennél a rendkívül intenzív árnyalatnál: jó, ha rúzsecsetet használunk, és többször is ellenőrizzük "viselés" közben a rúzs állapotát, hiszen nem szép ha elkenődött vagy éppen a fogainkra ragadt a vörös szín.
- Ha már megemlítettük a fogakat: vigyázat, ha sárgák a fogaink a vöröses-pirosas árnyalatok bizony még inkább sárgává varázsolják!
- Bár minden színárnyalatnál fontos, hogy ajkaink ápoltak és puhák legyenek, de itt még jobban kell figyelnünk erre, hiszen hogy néz ki egy érzéki árnyalat cserepes ajkakon?
- Utolsó jó tanácsként: a vörös rúzs már önmagában nagyon intenzív, így ha lehet, ne fessünk mellé fekete szemeket és hangsúlyos arcpírt, mert így megjelenésünk nem buja lesz, hanem sokkal inkább utcalányos. Bőven elegendő egy kis szempillaspirál, esetlegesen tusvonal, és ha nagyon ragaszkodunk hozzá, egy kis arcpír.

Mondhatjuk, hogy a vörös rúzs sosem megy ki a divatból, percek alatt dívát varázsolhat belőlünk - ha helyesen használjuk. Egy kis vörös rúzs, szempillaspirál, lehetnyi parfüm és egy fekete vagy vörös ruha: mi ez, ha nem csábító?

A sztárok is előszeretettel viselik eme csodás árnyalatot. Van akinek jól áll, van, akinek kevésbé. Nézzük hát őket!

Dita von Teese

Az első, aki a vörös rúzsról beugrik. Szinte védjegyévé vált a vérvörös árnyalat, s mint nyilatkozta: a rúzs nélkül már-már meztelennek érzi magát.

Christina Aguilera

Nagy átalakulása óta szinte nála is állandó kiegészítő a vörös rúzs. Christinának leginkább az intenzív piros árnyalat áll jól, a nagyon sötét, burgundivörösek sápasztják világos bőrét.

Gwen Stefani

Szintén egy platinaszőke énekesnő, akinek védjegye a vörös rúzs, és valljuk be: remekül áll neki!

Cheryl Cole

A gyönyörű énekesnő nem túl gyakran használja ezt az árnyalatot, őt azért választottam, hogy lássátok: a bronzos bőrhöz valóban remekül áll egy burgundivörös árnyalat!

Leighton Meester
 

A végére nagy kedvencemet hagytam, azonban most nem pozitív, hanem negatív példaként szeretném megmutatni nektek: Leightonnak jól is állhatna a vörös rúzs, azonban egy ilyen intenzív szemsminkkel nem dívás, hanem sokkal inkább utcalányos hatást érünk el. A második képen láthatjátok, hogy kevesebb szemfestéssel mennyivel dekoratívabb a színész-énekesnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése